Konkursen i Componenta Främmestad AB slutförd

Nyhet
22 mar 2024
Nyhetsrum

I dagarna har konkursen i Componenta Främmestad AB avslutats. Bolaget försattes i konkurs under hösten 2019 varvid Jonas Premfors utsågs till konkursförvaltare. 

Bolaget har haft en årsomsättning om ca 800 mkr och utgjort ett dotterbolag inom den finska börsnoterade Componenta-koncernen. Verksamheten har bestått i tillverkning av chassikomponenter till den tunga fordonsindustrin med kunder i ett antal europeiska länder samt i Australien och Sydamerika. 

Konkursförvaltningen har drivit vidare bolagets verksamhet under en tid för att därefter sälja verksamhet och fabriksanläggning. Konkursen är en av de större i Sverige under senare år och konkursens omfattning och beskaffenhet har fordrat en djup förståelse för bransch- och bolagsspecifika frågor. Arbetet med konkursen har engagerat ett femtontal medarbetare på DLA Piper och resulterat i 100 procents utdelning till samtliga prioriterade fordringsägare och cirka 44 procents utdelning till oprioriterade fordringsägare. 

Jonas Premfors kommenterar "ett fantastiskt teamwork av mina kollegor där vi till stor nytta för fordringsägarkollektivet kunnat kombinera vår långa erfarenhet av rekonstruktions- och obeståndsfrågor med spetskompetens inom fordonsbranschen".

Teamet från DLA Piper har huvudsakligen bestått av Jonas Premfors, Joakim Hedström och Peter Harrysson.